Magisk Junior Cirkel Danmark.

Er du under 18 år er du medlem at Magisk Junior Cirkel Danmark (MJCD), og du er samtidig fuldt medlem af Magisk Cirkel Danmark (MCD), og kan deltage i alle møder og arrangementer.
Møderne i juniorcirklen foregår typisk før de ordinære møder i MCD, og tid og sted fremgår af kalenderen, typisk mellem 17.00 og 18.30.
Formålet med møderne i MJCD er at give juniorer råd og vejledning i trylleri.
Dette er ikke en trylleskole, men en forening hvor vi har kompetente voksne til at hjælpe de unge tryllekunstnere til at blive bedre til det de allerede har øvet hjemmefra.
Altså hjælp til selvhjælp. Så det er vigtigt, hvis man skal have noget ud af mødet, at man tager noget trylleri med, som man allerede har arbejdet med derhjemme, og som man gerne vil have hjælp til.

Jens Bjørn – er junior coatch – og han har samlet nogle af de spørgsmål der ofte bliver stillet af kommende juniorer og deres forældre.

Jens Bjørn

SP. Hvor gammel skal man være for at blive medlem af MJCD ?
SV. Vi har ikke en laveste aldersgrænse for juniorer, det kommer i høj grad an på evner og engagement. Min erfaring er at 11-12 år er en god alder at starte.  

SP. Finder der egentlig undervisning sted til møderne i MJCD ?
SV. Både ja og nej. Jeg forsøgte for år tilbage, at undervise i stil med det der foregår i en folkeskoleklasse, men det fungerede ikke. Hvis jeg skal sammenligne det med folkeskolen, så havde jeg elever fra børnehaveklasse til 10. klasse – altså stor aldersspredning. Nogle vil kun have geografi, andre matematik og andre vil kun spille fodbold – altså stor interesse spredning. Sidst og ikke mindst – nogle var lige startet andre havde års erfaring. Derfor tager jeg hånd om den enkelte eller en interessegruppe, og hjælper med gode råd. Jeg kan også finde på at give ”lektier” for til næste gang, det kan være et greb eller en rutine. Der er aldrig sure miner – og lektierne er altid lavet når de møder op igen.

SP. Er det muligt at komme ind og se om det er noget for mig ?
SV. Ja – det er det, og man er velkommen til at tage en voksen med. Send mig en mail, så laver vi en aftale.

SP. Må juniorerne også deltage i seniorernes møder ?
SV. Ja ! Juniorerne deltager i alle mødre på lige fod og vilkår som seniorerne.

SP. Min søn på 11 år kunne godt tænke sig at blive medlem, hvilke muligheder har vi forældre mens han er til møde i MCD.
SV. Der er flere muligheder. Vi har forældre der hygger sig i baggrunden med avisen, trådløs internetforbindelse, strikketøj m.v. mens vi tryller. Det er typisk hvor de skal køre længere for at komme til møderne. Andre afleverer deres junior kl. 17.00 og afhenter når mødet er slut.

SP. Har i et godt socialt netværk i jeres forening ?
SV. JA !!! Gennem de seneste mange år har jeg oplevet et fantastisk sammenhold blandt mine juniorer. De er kun lige kommet så er de i gang – for der er en masse de har arbejdet med siden sidst, og så skal de andre imponeres, og informeres – for når man er færdig med at imponere så udveksler man idéer, og giver sit bud på hvordan det greb og den rutine også kan drejes. Flere af juniorerne mødes også privat. Mange nye venskaber ser dagens lys i vor forening.

At trylle og trylle for andre – måske et større publikum – er alle tiders ballast for både juniorer og seniorer. Man sammensætter et program, optræder og viser sine færdigheder. Man er vant til at stå frem for vidt fremmede mennesker og udøve sin kunst. Det giver en god ballast som man kan bruge i mange faser i sit liv. Eksamen – jobsamtaler – eller hvis man skal holde et foredrag eller en tale til festen. Da meget af den litteratur og de undervisnings DVD’er man kan købe samt de seminarer vi har i MCD er på engelsk – styrker det også juniorerne på det sproglige.

At trylle og underholde med trylleri er verdens sjoveste hobby. Mange af vor tids kendte tryllekunstnere startede i MCD – Joachim Solberg, Rune Klan, Michael Deutsch, Kim Kenneth o.m.fl. Prøv at Google dem…

Har du eller dine forældre spørgsmål så er i velkomne til at sende mig en e-mail.

På gensyn i Magisk Cirkel

:o)ens Bjørn