Om Haakon Edeling

Haakon Edeling kom i kontakt med magien i en alder af 7 år. Da han var 10 år gammel, modtog han lektioner fra den danske tryllekunstner Kjeldsen. Efter skolen tog han professionen som litograf og ledede senere trykkeriet Franck & Edeling, som lå på Valbygårdsvej i Valby. I kælderen på Søager i Gentofte havde han  også Edelings Litografi, vin -og parfumeetiketter. Imens deltog han på mange kongresser i ind - og udland.

Først efter Anden Verdenskrig, vendte han sin hobby til en karriere og præsenterede sin kunst i mange større musik haller i Europa. I 1950'erne gennemførte han også hel aftens shows. Frem for alt gjorde han "Sommerfugle tricket" populært: stykker papir bliver til levende sommerfugle.

The World Kongresser of Magic - FISM - han vandt i 1949 og 1950 henholdsvis en første præmie for "Bedste præsentation". I 1952 fik han 1. præmie for hans "Scenepræstation". Ved FISM kongresser i 1948 og 1950, han vandt førstepræmien for bedste præsentation, i 1952 førstepræmien i kategorien "Scenen magi".

Haakon Edeling var kendt for sin meget elegante stil.

Haakon Edeling havde en datter Lis, som blev gift med den meget talentfulde tyske tryller Werner Seitz.

Endvidere havde han sønnen - Ivan Edeling, som grundlagde "Galleri Edeling" i København, som i dag forsat ejes af hans søn Ivan Edeling og er et af de ældste og mest prestigefyldte i Danmark. Bl.a er Ivan Edeling vores kilde til både billeder og information. Og der er er mere på vej.