Om Haakon Edeling

Haakon Edeling begyndte sin rejse ind i magiens verden i en alder af 7 år. Da han var 10 år gammel, fik han undervisning af den danske tryllekunstner Kjeldsen. Efter at have afsluttet skolen valgte han at blive litograf og senere ledede han trykkeriet Franck & Edeling, som lå på Valbygårdsvej i Valby. I kælderen på Søager i Gentofte havde han også Edelings Litografi, der specialiserede sig i vin- og parfumeetiketter. Imens deltog han i mange tryllekongresser både i ind- og udland.

Først efter Anden Verdenskrig gjorde han sin hobby til en karriere og optrådte med sin kunst i mange større musiksale i Europa. I 1950'erne gav han også hel aftens shows. Han blev især kendt for at popularisere "Sommerfugletricket": papirstykker, der blev forvandlet til levende sommerfugle.

Haakon Edeling vandt førstepræmie for "Bedste præsentation" ved The World Congress of Magic - FISM - i 1949 og 1950. I 1952 fik han førstepræmie for hans "Scene Præstation". Han vandt også førstepræmie for bedste præsentation ved FISM-kongresserne i 1948 og 1950 og i 1952 vandt han første præmien i kategorien "Scene Magi".

Haakon Edeling var kendt for sin meget elegante stil.

Haakon Edeling havde en datter, Lis, som blev gift med den meget talentfulde tyske close-up  tryllekunstner Werner Seitz.

Desuden havde han en søn, Ivan Edeling, som grundlagde "Galleri Edeling" i København. Galleriet ejes stadig i dag af hans søn Ivan Edeling og er et af de ældste og mest prestigefyldte gallerier i Danmark. Ivan Edeling er også vores kilde til både billeder og information, og det er vi meget taknemmelig for Ivan.